dinsdag 14 januari 2014

Uit de oude doos: Apeldoorn Midwinter Marathon 1992


                                Video van de Midwinter Marathon in Apeldoorn uit 1992

Marti ten Kate geeft op Facebook tekst en uitleg:

Kreeg net een heel mooi filmpje via Rinus Groen met ruim 20 minuten beelden over de Midwinter Marathon in 1992. Zie vooral ook het eerste stuk als allemaal atleten met bakkebaarden arriveren in de auto’s die er toen reden (hoekig). Zie ook hoe weinig vrouwen er toen meededen (dat is nu wel anders).

Ik kom binnen in 55:12 en bleef daarmee 48 seconden boven mijn parkoersrecord (staat nog steeds). Als nummer twee komt Cor Lambregts binnen. Onze binnenkomst is tussen 8 en 9 minuten op het filmpje. Wat een knieheffing had ik toen nog, wat een tempo, ben bang dat dat niet meer terug komt.

Tijdens de volledige duur van het filmpje blijft Henk Borgmeier maar praten (dat deed hij daar altijd zo’n 5-6 uur lang, tot de laatste van de Hele Marathon binnen was)

4 opmerkingen:

Geert zei

Wie heeft aan deze editie van de Midwinter Marathon mee gedaan of wie ziet er bekenden op het filmpje?

Zag dat ik zelf in 1995(Asselronde), 2004 en 2005 (beide Mini- Marathon)heb meegelopen.

Henrie zei

Ik was erbij. Liep de mini-marathon van 18,7 km destijds in 1:17:19 uur. Was mijn eerste wedstrijd langer dan 10 km (voetbalde toen nog). Tsja, oppassen dus! Je raakt daar zo besmet :-). Tien jaar later deed ik er ook 10 minuten langer over. Hoezo ouder? Zal eens kijken of ik mezelf nog als filmster terug kan vinden

André Bleumink zei

Ergens in die tijd liep ik mijn eerste marathon in Apeldoorn. Geen idee waar ik aan begon... Steenkapot nam ik me na afloop voor nooit meer een marathon te lopen. Gelukkig ben ik inmiddels ouder en wijzer geworden ;-)

jan te brake zei

De koploper op de marathon in het rode shirt met witte aan de rechter zijkant is Geert Visser van de Liemers uit zevenaar. In die tijd won geert bijna elke loop in de regio.